Przedszkole nr 2 w Darłowie
menu
ŻabkiGwiazdeczkiBiedroneczkiAnanaskiSówkiPszczółki

 

Strona główna > Jadłospis

Jadłospis

 

DZIEŃ

TYGODNIA

NAZWA POTRAWY

 przybliżona minimalna gramatura po obróbce (g),

 (nie obejmuje sosów)

NAZWA SKŁADNIKA

       

                                    Poniedziałek

                                     15.12.2025

 

 

 

Wartość

Kaloryczna:

[ 1.095,00 kcal ]

 

 

Białko:

44 g

 

Tłuszcze:

                                            32 g

 

Węglowodany:

                                            132 g

Śniadanie małych kucharzy

Pieczywo mieszane (75g), masło (8g), krakowska sucha (25g), papryka czerwona (25g), dżem truskawkowy (15g)

[263 kcal]

 

 

Płatki jęczmienne na mleku (200ml)

Herbata z cytryną i miodem (150ml)

[175 kcal]

 

chleb (mąka pszenna1, żytnia1, woda, drożdże, sól), bułka maślana (mąka pszenna1, woda, margaryna, cukier, drożdże, sól, jaja3),  masło7, krakowska sucha, papryka czerwona, dżem truskawkowy niskosłodzony

 

mleko7 2%, płatki jęczmienne1, cukier

woda, herbata, cytryna, miód

Zupa + deser

Krem z białych warzyw z prażonymi pestkami słonecznika (250ml)

[142 kcal]

 

 

 

 

Jabłko ¾

[44 kcal]

 

woda, mięso z  ćwiartek kurczaka, ziemniaki, kalafior, marchew, pietruszka korzeń, seler9 - korzeń, por, pestki słonecznika

 

przyprawy: imbir, kurkuma, curry, gałka muszkatołowa, cebula suszona, pieprz, sól

 

jabłko

 

II Danie

Bitki schabowe w sosie własnym (80g)

Kasza pęczak / bulgur (200g)

Buraczki (60g)

[385 kcal]

 

 

 

 

Kompot porzeczkowy (200ml)

[86 kcal]

 

mięso ze schabu wieprzowego, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna1, kasza jęczmienna pęczak1, kasza bulgur1, buraki

 

przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, zioła prowansalskie, sól ziołowa, pieprz, natka pietruszki

 

woda, porzeczka czarna i czerwona, cukier

 

Wtorek

 16.12.2025


 

Wartość

Kaloryczna:

[ 1.086,00 kcal ]

 

 

Białko:

43 g

 

Tłuszcze:

                                            31 g

 

Węglowodany:

                                            158 g

 

 

 

Śniadanie małych kucharzy

Pieczywo mieszane (75g) masło (8g) ser żółty (20g), pasta kiełbasiana (40g), rzodkiewka (20g)

[382 kcal] 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herbata malinowa (200 ml)

[25 kcal]

 

chleb (mąka pszenna1, żytnia1, woda, drożdże, sól), masło7, pasta kiełbasiana: (kiełbasa śląska – mięso wieprzowe 93%, woda, sól, skrobia, przyprawy (zawierają soję), błonnik pszenny bezglutenowy, aromaty, substancja konserwująca – azotyn sodu; )

parówki z szynki (mięso wieprzowe z szynki 93%, sól, białko wieprzowe kolagenowe, aromaty, przyprawy i ich ekstrakty, regulatory kwasowości: cytryniany sodu, octany sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu; cebula; majonez (olej rzepakowy, żółtko jaja 6,0%, ocet, musztarda (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat), cukier, sól, przyprawy, przeciwutleniacz (E 385), regulator kwasowości  (kwas cytrynowy), ser żółty, rzodkiewka

 

woda, herbata malinowa

 

Zupa + deser

Zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną (250ml)

[126 kcal]

 

 

 

 

 

 

 

Kisiel truskawkowy (wyrób własny) + chrupki kukurydziane/jabłko suszone

[121 kcal]

 

 

woda, mięso z ćwiartek kurczaka, makaron jajeczny (mąka pszenna1, jaja3), koncentrat pomidorowy 30%,  marchew, pietruszka korzeń, seler9 - korzeń, por, cebula, śmietana7 18%

 

przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, sól, pieprz

 

truskawki mrożone, mąka ziemniaczana, cukier, chrupki kukurydziane, jabłko suszone

II danie

Pierogi leniwe ze śmietaną (250g)

Surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym (60g)

[412 kcal]

 

Woda z cytryną  (200ml)

[20 kcal]

 

 

ziemniaki, twaróg7, mąka pszenna1, jajka3, śmietana7 18%, marchew, jabłka, jogurt naturalny7

 

 

woda, cytryna, cukier

 

Środa

17.12.2025

 

 

Wartość

Kaloryczna:

[ 1.102,00 kcal ]

 

 

Białko:

45 g

 

Tłuszcze:

32 g

 

Węglowodany

131 g

 

Śniadanie małych kucharzy

Pieczywo mieszane (75g), masło (8g) kabanosiki (20g), jajko na twardo ½ (25g), pomidor (25g), sałata (15g), kiełki słonecznika (5g)

[314 kcal] 

 

Herbata z cytryną i miodem (150ml)

Kakao na mleku (160ml)

[125 kcal]

 

 

chleb (mąka pszenna1, żytnia1, woda, drożdże, sól), masło7, kabanosy wieprzowe, jaja3, pomidor, sałata, kiełki słonecznika

 

 

woda, herbata, cytryna, miód

mleko7 2%, kakao, cukier

Zupa + deser

Barszczyk czerwony z ziemniaczkami  zabielany śmietaną (250ml)

[128 kcal]

 

 

 

 

 

 

Banan ¾

[67 kcal]

 

 

woda, mięso z ćwiartek kurczaka, ziemniaki, buraki, marchew, pietruszka korzeń, seler9 - korzeń, por, śmietana7 18%

 

przyprawy: majeranek, lubczyk, ziele angielskie, cebula suszona, liść laurowy, natka pietruszki, pieprz, sól

 

banan

II Danie

Pieczone udko z kurczaka (80g)

Ziemniaki puree (200g)

Mni marchewka / fasolka szparagowa żółta (60g)

[382 kcal]

 

 

 

 

 

Kompor wieloowocowy (200ml)

[86 kcal]

 

udo kurczaka, ziemniaki, olej rzepakowy, mleko7 2%, masło7mini marchewka, fasolka szparagowa żółta

 

przyprawy: przyprawa do kurczaka (sól, papryka słodka, gorczyca10 biała, czosnek, kolendra, kozieradka, chili, imbir, cynamon, kmin rzymski, goździki, gałka muszkatołowa (może zawierać jaja, gluten i soję), papryka słodka, czosnek granulowany, pieprz, sól

 

woda, truskawki, śliwki, porzeczka czarna i czerwona, cukier

 

Czwartek

18.12.2025

 

  

Wartość

Kaloryczna:

[ 1.095,00 kcal ]

 

 

Białko:

 42 g

 

Tłuszcze:

30 g

 

Węglowodany:

                                            157 g

 

 

 

Śniadanie małych kucharzy

Pieczywo mieszane (75g), masło (8g), szynka gotowana (25g), miód (15g), ogórek (25g)

[263 kcal]

 

Płatki kukurydziane na mleku (180ml)

Herbata z cytryną i miodem (150ml)

[175 kcal]

 

chleb (mąka pszenna1, żytnia1, woda, drożdże, sól), masło7, szynka gotowana, ogórek, miód naturalny

 

 

mleko7 2%, płatki kukurydziane

woda, herbata, cytryna, miód

Zupa + deser

Zupa grochowa z kiełbaską (250ml)

[132 kcal]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mandarynka + ciasteczko wielozbożowe z jagodą FIT Sante (25g)

[122 kcal]

 

woda, ziemniaki, kiełbasa śląska ( mięso wieprzowe 93%, woda, sól, skrobia, przyprawy (zawierają soję), błonnik pszenny bezglutenowy, aromaty, substancja konserwująca – azotyn sodu), groch, marchew, pietruszka korzeń, seler9 – korzeń, por, cebula

 

przyprawy: majeranek,  ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki, koper, cebula suszona, lubczyk, pieprz, sól

 

mandarynka, ciasteczko wielozbożowe bez cukru: produkty pochodzące ze zbóż 62,7% (mąka: pszenna, pszenna pełnoziarnista, żytnia, jęczmienna; pełnoziarniste płatki: owsianeorkiszowe), substancja słodząca: maltitole; olej słonecznikowy, kostka żelowa jagoda-granat 3,5% (owoce: skoncentrowane puree jabłkowe, skoncentrowany sok jabłkowy, puree z jagody 29%, skoncentrowany sok z granatu, skoncentrowany sok z jagody 3%, substancja żelująca: pektyna; błonnik cytrusowy, naturalny aromat jagodowy), serwatka w proszku (z mleka), substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu; sól morska, aromaty

II danie

Kolorowe leczo z indykiem (140g)

Makaron świderki (200g)

Kalarepka – słupki (40g)

[383 kcal]

 

 

 

 

 

Woda z cytryną (200ml)

[20 kcal] 

 

mięso gulaszowe z udka indyka, cebula, olej rzepakowy, marchew, cukinia, papryka czerwona, pomidory krojone z puszki, makaron jajeczny (mąka pszenna1, jaja3), kalarepa

 

przyprawy: cebula suszona, papryka słodka, pieprz, sól

 

woda, cytryna, cukier

 

Piątek

19.12.2025

 

 

 

Wartość

Kaloryczna:

[ 1.118,00 kcal ]

 

 

Białko:

                                             38 g

 

Tłuszcze:

                                            41 g

 

Węglowodany:

                                            156 g

Śniadanie małych kucharzy

Pieczywo mieszane (75g) masło (8g) pasta z makreli wędzonej (30g), polędwica z indyka (25g), ogórek kiszony (20g)

[312 kcal]

 

Herbata z cytryną i miodem (150ml)

Kawa zbożowa na mleku (160ml)

[125 kcal]

 

chleb (mąka pszenna1, żytnia1, woda, drożdże, sól), masło7, makrela wędzona4, majonez, polędwica z indyka, ogórek kiszony

 

 

 

woda, herbata, cytryna, miód

mleko7 2%, kawa zbożowa1, cukier

 

Zupa + deser

Zupa szczawiowa z jajkiem (250ml)

[130 kcal ]

 

 

 

 

 

Gruszka + batonik Sante „Flips”

[82 kcal]

woda, mięso z ćwiartek kurczaka, ziemniaki, szczaw, marchew, pietruszka korzeń, seler9 – korzeń, por, śmietana7 18% tł., jajka3

 

przyprawy: ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, cebula suszona, natka pietruszki, koper, pieprz, sól

 

gruszka, batonik Sante „Flips”

 

II Danie

Gołąbki w sosie pomidorowym (100g)

Ziemniaczki z wody  z koperkiem (200g)

[383 kcal]

 

 

 

 

 

 

 

Kompot porzeczkowy (200ml)

[86 kcal]

 

mięso mielone z łopatki wieprzowej, ryż biały, kapusta biała, cebula, koncentrat pomidorowy 30%, woda, śmietana7 18% tł., jogurt naturalny7, mąka pszenna1, ziemniaki, koper

 

przyprawy: przyprawa do mięsa wieprzowego, majeranek, oregano, bazylia, pieprz, sól

 

woda, porzeczka czarna i czerwona, cukier

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.

Alergeny zostały wyróżnione na jadłospisie.

Oznaczają je cyfry , które znajdują się na liście obok.

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. ORZECHY
  9. SELER i produkty pochodne
  10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne
 

                 Sporządził                      Szef kuchni                                Zatwierdził  

          Samodzielny Referent                                                               Dyrektor

             Wiesława Podchul                                                      Elżbieta Mielczarek - Waluch

   

DZIEŃ

TYGODNIA

NAZWA POTRAWY

 przybliżona minimalna gramatura po obróbce (g),

 (nie obejmuje sosów)

NAZWA SKŁADNIKA

       

                                         Poniedziałek

                                           08.12.2025

 

 

Wartość

Kaloryczna:

[ 1.095,00 kcal ]

 

Białko:

39 g

 

Tłuszcze:

                                                34 g

 

Węglowodany:

                                                137 g

Śniadanie małych kucharzy

Pieczywo mieszane (75g) masło (8g), krakowska sucha (25g), dżem truskawkowy (15g), papryka żółta (20g)

[263 kcal]

 

Zacierka na mleku (180ml)

Herbata z cytryną i miodem (150ml)

[172 kcal]

 

chleb (mąka pszenna1, żytnia1, woda, drożdże, sól), masło7, krakowska sucha, dżem truskawkowy niskosłodzony, papryka żółta

 

mleko7 2%, zacierka1 (mąka pszenna1, jaja3), cukier

woda, herbata, cytryna, miód

Zupa + deser

Zupa ogórkowa z ziemniaczkami zabielana śmietaną (250ml)

[124 kcal]

 

 

 

 

 

Mandarynka + chrupki kukurydziane

[63 kcal]

 

woda, mięso z ćwiartek kurczaka, ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, pietruszka korzeń, seler9 korzeń, por, śmietana7 18%

 

przyprawy: lubczyk, cebula suszona, ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki, pieprz, sól ziołowa, sól

 

mandarynka, chrupki kukurydziane

II danie

Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym (300g)

[387 kcal]

 

 

 

 

Kompot wieloowocowy (150ml)

[86 kcal]

 

makaron jajeczny (mąka pszenna1, jaja3), mięso mielone z łopatki wieprzowej, cebula, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana7 18%

 

przyprawy: oregano, bazylia,  pieprz, sól

 

woda, truskawki, śliwki, porzeczka czarna i czerwona, cukier

 

Wtorek

 09.12.2025

 

 

Wartość

Kaloryczna:

[ 1.091,00 kcal ]

 

Białko:

 45 g

 

Tłuszcze:

                                                  40 g

 

Węglowodany:

                                                 131 g

Śniadanie małych kucharzy

Pieczywo mieszane (50g) masło (5g), hot dog ½  (60g), ser żółty (16g), ogórek (20g), ketchup (10g)

[363 kcal]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herbata malinowa (200ml)

[25 kcal]

 

chleb (mąka pszenna1, żytnia1, woda, drożdże, sól), masło7,

parówki z szynki:(mięso wieprzowe z szynki 93%, sól, białko wieprzowe kolagenowe, aromaty, przyprawy i ich ekstrakty, regulatory kwasowości: cytryniany sodu, octany sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu;

ketchup łagodny: (pomidory – 210g pomidorów na 100g produktu, woda, cukier, ocet, skrobia modyfikowana, sól, aromat naturalny (zawiera seler). Może zawierać gluten i gorczycę).

 

Ser żółty, ogórek

woda, herbata malinowa, miód

Zupa + deser

Zupa ryżowa (250ml)

[121 kcal]

 

 

 

 

 

 

 

Serek waniliowy (150g)

(180 kcal]

 

woda, mięso z ćwiartek kurczaka, ryż biały, marchew, koperek, pietruszka korzeń, seler9 - korzeń, por

 

przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki, koper, cebula suszona, pieprz, sól

 

mleko7, śmietanka7, cukier, naturalny aromat waniliowy, kultury bakterii mlekowych

II danie

Pieczona pierś z kurczaka (80g)

Ziemniaki puree (200g)

Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy konserwowej i papryki świeżej (60g)

[382 kcal]

 

Woda z cytryną (200ml)

[20 kcal]

 

mięso z piersi z kurczaka, olej rzepakowy, ziemniaki, mleko7, masło7, koper, kapusta pekińska, kukurydza konserwowa, papryka czerwona

 

przyprawy:  papryka słodka, majeranek, pieprz, sól

 

woda, cytryna, cukier

 

Środa

10.12.2025

 

 

Wartość

Kaloryczna:

[ 1.110,00 kcal ]

 

 

Białko:

35 g

 

Tłuszcze:

37 g

 

Węglowodany

157 g

 

Śniadanie małych kucharzy

Pieczywo mieszane (75g) masło (8g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (35g), kiełbasa żywiecka (25g), papryka czerwona (20g)

[312 kcal]

 

 

 

Herbata z cytryną i miodem (150ml)

Kakao na mleku (160ml)

[125 kcal]

 

chleb (mąka pszenna1, mąka pszenna graham1 43%, woda, drożdże, sól, cukier), masło7 , jaja3, majonez, szczypiorek, kiełbasa żywiecka, papryka czerwona

 

przyprawy: pieprz

 

woda, herbata, cytryna, miód

mleko7 2%, kakao, cukier

Zupa + deser

Zupa pieczarkowa z „muszelkami” (250ml)

[123 kcal]

 

 

 

 

 

 

Banan ¾

[68 kcal]

 

woda, mięso z ćwiartek kurczaka, makaron jajeczny (mąka pszenna1, jaja3), pieczarki,  marchew, pietruszka korzeń, seler9 - korzeń, por, śmietana7 18%,  

 

przyprawy: lubczyk, cebula suszona, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, natka pietruszki sól, pieprz

 

banan

II Danie

Pierogi ruskie z cebulką (240g)

Surówka z kapusty kiszonej i marchewki (60g)

[396 kcal]

 

 

Kompot porzeczkowy (150 ml)

[86 kcal]

 

ziemniaki, twaróg półtłusty7, mąka pszenna1, cebula, olej rzepakowy, kapusta kiszona, marchewka

 

przyprawy: pieprz, sól

 

woda, porzeczka czarna i czerwona, cukier

 

Czwartek

11.12.2025

 

 

Wartość

Kaloryczna:

[ 1.093,00 kcal ]

 

 

Białko:

45 g

 

Tłuszcze:

33 g

 

Węglowodany:

                                                157 g

 

 

 

Śniadanie małych kucharzy

Pieczywo mieszane (75g), masło (8g), szynka z piersi kurczaka (15g), pomidor (20g)

[253 kcal]

 

Kasza manna na mleku z kropeczkami malinowymi (200ml)

Herbata z cytryną i miodem (150ml)

[182 kcal]

 

chleb (mąka pszenna1, żytnia1, woda, drożdże, sól), masło7, szynka z piersi kurczaka, pomidor

 

 

mleko7 2%, kasza manna, syrop malinowy

woda, herbata, cytryna, miód

Zupa + deser

Zupa krem z dyni z grzankami chlebowymi (250ml)

[133 kcal]

 

 

 

 

 

 

Jabłko + ciasteczko wielozbożowe z morelą FIT Sante (25g)

[124 kcal]

 

 

woda, mięso z ćwiartek kurczaka, ziemniaki, dynia, pietruszka korzeń, seler9 - korzeń, por, grzanki chlebowe (mąka pszenna1, żytnia1, woda, drożdże, sól)

 

przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki, koper, curry, kurkuma, pieprz

 

jabłko

ciasteczko wielozbożowe bez cukru: produkty pochodzące ze zbóż 59,2%: pszenna, pszenna pełnoziarnista, żytnia, jęczmienna; pełnoziarniste płatki: owsiane, orkiszowe, substancja słodząca: maltitole, olej słonecznikowy, morele 7% (morela, mąka ryżowa), serwatka w proszku (z mleka), substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu, sól morska, aromaty

II danie

Pulpeciki drobiowo - wieprzowe gotowane w sosie śmietankowym (80g)

Ryż basmati (200g)

Papryka kolorowa – słupki (60g)

[381 kcal]

 

 

 

 

 

 

 

Woda z cytryną 200ml)

[20 kcal]

 

mięso mielone z udka kurczaka i z łopatki wieprzowej, woda, koper, cebula, olej rzepakowy, śmietana7 18%, mąka pszenna1, ryż długoziarnisty, papryka czerwona i żółta

 

przyprawy: przyprawa do mięsa wieprzowego (sól, czosnek, marchew, cebula, papryka słodka, kolendra, gorczyca10 biała, pieprz czarny, majeranek, chili, kozieradka, tymianek, ziele angielskie, natka pietruszki), zioła prowansalskie, cebula suszona, pieprz, sól

 

woda, cytryna, cukier

 

Piątek

12.12.2025

 

 

Wartość

Kaloryczna:

[ 1.094,00 kcal ]

 

 

 

Białko:

                                                  48 g

 

Tłuszcze:

                                                  43 g

 

Węglowodany:

                                                 132 g

 

 

 

 

Śniadanie małych kucharzy

Pieczywo mieszane (75g) masło (8g), pasta z ciecierzycy (20g), polędwica z indyka 25g), rzodkiewka (20g)

[293 kcal]

 

Herbata z cytryną i miodem (150ml)

Kawa zbożowa na mleku (160ml)

[125 kcal]

 

 

chleb (mąka pszenna1, żytnia1, woda, drożdże, sól), masło7, polędwica z indyka, ciecierzyca, cebula, majonez, rzodkiewka

 

woda, herbata, cytryna, miód

mleko7 2%, kawa zbożowa1, cukier

 

Zupa + deser

Krupniczek z dwóch kasz: jęczmiennej  i jaglanej (250ml)

[118 kcal] 

 

 

 

 

 

Ciepłe mleko (140ml) + rogalik z dżemem (30g)

[154 kcal]

 

woda, mięso z ćwiartek kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler9 - korzeń, por, cebula, kasza jęczmienna perłowa1, kasza jaglana

 

przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, cebula suszona, natka pietruszki, pieprz, sól

 

rogalik z dżemem (mąka pszenna1, drożdże, cukier, mleko7, masło7, jaja3, dżem),

mleko7 2%

II danie

Kotlet z ryby duszony w sosie greckim (120g)

Ziemniaki z koperkiem (200g)

[384 kcal]

 

 

 

 

 

 

 

 

Woda z cytryną (200ml)

[20 kcal]

 

ryba4 (filet z mintaja), jajka3, bułka tarta (mąka pszenna1, jaja3), ziemniaki, koper, marchew, pietruszka korzeń, koncentrat pomidorowy 30%

 

przyprawy: przyprawa do ryb (sól, czosnek, bazylia, gorczyca10 biała, cukier, imbir, tymianek, natka pietruszki, kwas cytrynowy, rozmaryn. Może zawierać jaja, mleko, seler, soję i gluten), majeranek, papryka słodka, pieprz, sól,

 

woda, cytryna, cukier

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.

Alergeny zostały wyróżnione na jadłospisie.

Oznaczają je cyfry , które znajdują się na liście obok.

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. ORZECHY
  9. SELER i produkty pochodne
  10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne
 

                 Sporządził                      Szef kuchni                                Zatwierdził  

          Samodzielny Referent                                                               Dyrektor

             Wiesława Podchul                                                      Elżbieta Mielczarek - Waluch

Biuletyn Informacji Publicznej

Miasto Darłowo

Facebook